C12-15 Alkyl Benzoate/ Benzoic Acid (Kwas benzoesowy)

Składnik różnego pochodzenia. Otrzymywana głównie syntetycznie z pochodnych ropy naftowej, może być także pozyskiwana naturalnie. Ma postać przezroczystej, bardzo rzadkiej cieczy.

 

FUNKCJA W KOSEMTYKU
Doskonale nawilża skórę, znosi ciężkość olei użytych w kosmetyku, zmniejsza ich lepkość oraz poprawia wchłanialność i ułatwia aplikację. Składnik ten jest też doskonałym konserwantem. Ponadto jest też doskonałym rozpuszczalnikiem filtrów UV i w tych kosmetykach często znajduje swoje zastosowanie.

Ilość towarów:
37
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel