Glyceryl Laurate (Monogliceryd kwasu laurynowego)

Składnik syntetyczny, substancja powierzchniowo czynna dobrze rozpuszczalna w wodzie. Swoje właściwości zachowuje w niskim pH.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Emolient tłusty, tworzący na skórze warstwę okluzyjną. Nawilża, zmiękcza i wygładza skórę oraz włosy. Ponadto ułatwia tworzenie emulsji, stabilizuje konsystencję kosmetyku i zapobiega rozwarstwianiu się faz. Substancja silnie komedogenna.

Ilość towarów:
2
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel