Dimethicone (Dimetikon)

Związek krzemu, polimer siloksanowy, substancja półsyntetyczna, nie rozpuszczalna w wodzie. Olej silikonowy o konsystencji bezzapachowej i bezbarwnej tłustej cieczy.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Suchy emolient, pozostawiający na skórze warstwę okluzyjną. Wygładza i zmiękcza skórę i włosy. Działa ochronnie w trudnych warunkach atmosferycznych. Zmniejsza lepkość kosmetyków, ułatwia ich aplikację. Ma także właściwości gaszące pianę. Składnik ten jest wykorzystywany w szamponach usuwających wszawicę, gdyż wykazuje największą skuteczność w walce z tym pasożytem.

Ilość towarów:
53
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel