Decyl Glucoside (Glukozyd decylowy)

Glukozyd decylowy, substancja powierzchniowo czynna pochodzenia roślinnego otrzymywana z oleju kokosowego oraz cukrów. Biodegradowalny, łagodny środek myjący.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Bardzo delikatny środek powierzchniowo czynny. Pozwala na tworzenie emulsji, tworzy i stabilizuje pianę. Nie podrażnia i nie przesusza naskórka nawet podczas częstego stosowania i w wysokich stężeniach. Jest także rozpuszczalnikiem innych substancji. Częsty składnik produktów kosmetycznych dla dzieci, ze względu na wysoką tolerancję tej substancji przez delikatną skórę dzieci.

Ilość towarów:
9
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel