Cocos Nucifera (Coconut) Oil (Olej kokosowy)

Substancja roślinna pozyskiwana z miąższu owoców palmy kokosowej, w procesie tłoczenia. Niezwykle uniwersalny olej o szerokim spektrum zastosowania nie tylko w kosmetyce, ale również w wielu innych dziedzinach.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Olej kokosowy pełni wiele funkcji w kosmetykach. Doskonale odżywia i natłuszcza skórę, pozostawia film, zapobiegający nadmiernemu odparowaniu wody. Wygładza i uelastycznia skórę oraz włosy. Przesuszonej i łuszczącej się skórze przynosi natychmiastową ulgę. Ma także działanie antyseptyczne i przeciwzapalne. Wspomaga wypełnianie zmarszczek. Nabłyszcza włosy, odżywia, dyscyplinuje i ułatwia rozczesywanie. Ponadto posiada naturalny filtr UV o faktorze 10. Jest także rozpuszczalnikiem wielu substancji aktywnych. Stanowi element kompozycji zapachowych, a także maskuje niepożądane zapachy innych kosmetyków.
W niektórych przypadkach długotrwale stosowanie oleju oraz kosmetyków z jego dodatkiem może powodować nadmierne przesuszenie skóry. Jest również substancją silnie komedogenną, co sprzyja powstawaniu zaskórników.

Ilość towarów:
32
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel