Coco-Glucoside (Poliglukozyd kwasów oleju kokosowego)

Środek powierzchniowo czynny mający w swojej budowie cząsteczki cukru prostego. Substancja pochodzenia roślinnego, dobrze rozpuszczalna w wodzie, biodegradowalna.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Składnik ten jest jedną z najłagodniejszych substancji myjących. Ma właściwości pianotwórcze i stabilizujące. Umożliwia tworzenie emulsji, wpływa na konsystencję kosmetyku. Jest łagodny dla skóry, dlatego chętnie stosowany w kosmetykach organicznych oraz do skóry bardzo wrażliwej.

Ilość towarów:
25
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel