Coco-Caprylate/Caprate

Mieszanina estrów kwasów kaprylowego i kaprynowego z alkoholami z oleju kokosowego. Emolient „tłusty”.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU

Składnik ten tworzy nieprzepuszczalny film na powierzchni skóry i włosów, który zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody. Wpływa to na poprawę nawilżenia, a także zmiękcza i wygładza. Ponadto nadaje połysku, co jest ważne w kosmetykach do włosów. Stosowany w produkcji sztyftów zapobiega ich kruszeniu się, utrzymuje konsystencję, a także ułatwia aplikację i poślizg kosmetyku na skórę.

Ilość towarów:
7
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel