Cetyl Alcohol (Alkohol cetylowy)

Syntetyczna substancja powierzchniowo czynna o stałej konsystencji. Otrzymywany z kwasu palmitynowego z oleju z pestek palowych.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Składnik ten ułatwia tworzenie emulsji, wiąże ze sobą poszczególne składniki kosmetyku oraz wpływa na jego konsystencję. Zapobiega także rozwarstwianiu się kosmetyku. Ponadto tworzy na skórze fazę okluzyjną – pozostawia na powierzchni skóry film, który zapobiega odparowaniu wody, przez co poprawia się nawilżenie skóry. Staje się przez to miękka i elastyczna.

Ilość towarów:
31
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel