Benzyl Benzoate (Benzoesan benzylu)

Substancja syntetyczna lub naturalnie pozyskiwana z olejków eterycznych. Stosowana w kompozycjach zapachowych.

 


FUNKCJA W KOSMETYKU

Zadaniem benzylu jest maskowanie mniej przyjemnych zapachów innych składników kosmetyku. Stosowany również jako rozpuszczalnik innych substancji zapachowych w celach wzmacniających. Posiada także właściwości konserwujące oraz antybakteryjne i przeciwgrzybicze.

Ilość towarów:
8
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel