Alumina Silicate (Krzemian glinu, kaolin)

Substancja różnego pochodzenia, powstała z połączenia tlenku krzemu (IV) i tlenku glinu. Wypełniacz kosmetyczny, stosowany w produkcji sypkich kosmetyków.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU

Dzięki swoim właściwościom wykorzystywana jest w produkcji kosmetyków sypkich, takich jak cienie do powiek czy pudry. Pochłania wilgoć i sebum, zwiększa przyczepność kosmetyku. Drobinki aluminy wykorzystywane są również w peelingach, gdyż posiadają mocne właściwości ścierające.

Ilość towarów:
3
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel