Methylparaben (Metyloparaben)

Substancja chemiczna pochodzenia syntetycznego lub naturalnego, ester kwasu p-hydroksybenzoesowego. Ma właściwości bakteriobójcze i konserwujące.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
W kosmetykach pełni zazwyczaj funkcję konserwującą, zapobiega rozwojowi szkodliwych mikroorganizmów. Może alergizować i działać drażniąco, zwłaszcza na dzieci i kobiety w ciąży.

Ilość towarów:
8
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel