Cetyl Palmitate (Palmitynian cetylu)

Ester, składnik syntetyczny, emolient „tłusty”.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU

Składnik ten stosowany w kosmetykach do ciała i włosów tworzy na powierzchni film ograniczający odparowanie wody ze skóry i włosów. Zmiękcza i wygładza. Ponad to wpływa na konsystencję i lepkość kosmetyków, zapobiega przed rozwarstwianiem się poszczególnych składników i przedłuża przydatność produktu. Często stanowi bazę sztyftów.

Ilość towarów:
15
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel