Octocrylene (Oktokrylen)

Substancja chemiczna odpowiadająca za filtrowanie szkodliwego promieniowania UV. Jest wodoodporna. Jej stężenie w kosmetyku nie może przekraczać 10%.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Chroni skórę przed szkodliwym promieniowaniem UV. Pochłania i rozkłada równomiernie promieniowanie, dzięki czemu skóra nie jest narażona na przyjęcie szkodliwej dawki. Dzięki temu zabezpiecza ją przed poparzeniami słonecznymi, chorobami nowotworowymi oraz przyspieszonym starzeniem się. Pełni też funkcję zabezpieczającą inne, wrażliwe na światło składniki kosmetyków. Jest jedynym filtrem dopuszczonym do stosowania w kosmetykach naturalnych.

Ilość towarów:
1
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel