Mica (Mika)

Naturalny pigment mineralny, zaliczany do grupy krzemianów. Kolor różni się w zależności od pochodzenia i odmiany, od ciemnoszarego po srebrzystobiały. Jest odporny na temperaturę i czynniki chemiczne.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Stosowany jako koloryt, najczęściej w kosmetykach do makijażu. Odbija światło nadając efekt rozświetlenia zarówno skórze jak i włosom.

Ilość towarów:
109
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel