Methylpropanediol (Glikol metylopropanowy)

Glikol metylopropanowy to organiczny glikol, bezbarwna i bezzapachowa substancja rozpuszczalna w wodzie. Ma właściwości nawilżające i antybakteryjne.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Pełni funkcję rozpuszczalnika substancji aktywnych, jest również odpowiedzialny za zwiększoną wchłanialność przez skórę czynnych substancji z kosmetyków. Jest niedrażniący i nieuczulający.

Ilość towarów:
4
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel