Lecithin (Lecytyna)

Lecytyna to organiczny związek chemiczny zaliczany do fosfolipidów. Pozyskuje się ją przy produkcji olejów z takich roślin jak soja, rzepak czy słonecznik. Jest naturalnym emulgatorem, ma bardzo wysoką higroskopijność, jest naturalnie obecny w organizmie.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
W kosmetykach pełni rolę stabilizatora emulsji, ma również właściwości nawilżające, zmiękczające i odżywcze. Pomaga w wchłanianiu się substancji aktywnych.

Ilość towarów:
23
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel