Glyceryl Stearate (Stearynian glicerolu)

Substancja syntetyczna w postaci białych, bezwonnych płatków. Pozwala na tworzenie trwałych emulsji, nietłustych kremów. Traci swoje właściwości w kwaśnym środowisku.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Składnik ten odpowiada za konsystencję kosmetyku, umożliwia tworzenie emulsji, reguluje lepkość kosmetyku. Ułatwia spłukiwanie odżywek i innych kosmetyków z powierzchni skóry. Ponadto tworzy na skórze warstwę okluzyjną i wygładza ją.

Ilość towarów:
46
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel