Cymbopogon Schoenanthus Oil (Olejek z trawy cytrynowej)

Składnik naturalny, olejek eteryczny z trawy cytrynowej o intensywnym, cytrynowym zapachu. Nie należy stosować go bezpośrednio na skórę, może również silnie uczulać.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Olejek cytrynowy działa antyoksydacyjnie, antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Dobrze dezynfekuje i tonizuje. Świetnie sprawdza się w kosmetykach do cery tłustej i mieszanej. Reguluje wydzielanie sebum, zwalcza łupież i świąd skóry głowy. Ma również działanie kojące, łagodzące i przeciwzapalne. Wykorzystywany jest także do kompozycji zapachowych oraz do maskowania niepożądanych zapachów.

Ilość towarów:
2
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel