Cyclotetrasiloxane (Cyklotetrasiloksan)

Sylikon o lekko octowym zapachu. Ma postać białej pasty, nierozpuszczalnej w wodzie. Związek lotny.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Składnik ten to tzw. emolient suchy. Pozostawia na skórze delikatny film, który zabezpiecza przed nadmiernym parowaniem wody. Dodaje blasku skórze i włosom, nadaje miękkości i gładkości. Reguluje lepkość kosmetyków, ułatwia ich aplikację i daje poślizg. Swoje właściwości traci po kilku godzinach. Jest także substancją toksyczną, jednak jest stosowany w balsamach, szminkach i pomadkach.

 

Ilość towarów:
1
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel