Citric Acid (Kwas cytrynowy)

Substancja pochodzenia naturalnego, łatwo rozpuszczalna w wodzie. Należy do grupy AHA – alfahydroksykwasów.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU

Główną funkcją kwasu cytrynowego jest regulacja pH kosmetyku oraz przedłużenie jego trwałości. Działa antybakteryjnie i antyoksydacyjnie. Stosowany do kosmetyków peelingujących złuszcza martwy naskórek, pomaga wyrównać koloryt skóry, rozjaśnia przebarwienia, a także delikatnie rozświetla.

 

Ilość towarów:
107
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel