Cetearyl Olivate (Oleinian cetylostearylu)

Substancja pochodzenia roślinnego pozyskiwana z oliwy z oliwek. Ma konsystencję wosku o żółtawym kolorze. Nie rozpuszcza się w wodzie.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Składnik ten ma wiele zastosowań. Jako substancja powierzchniowo czynna używany jest do tworzenia białych kosmetyków myjących. Wspomaga tworzenie emulsji, zapobiega rozwarstwianiu się poszczególnych składników myjących. W kosmetykach kolorowych ułatwia równomierne rozprowadzenie barwników. Ponadto jest emolientem – tworzy na skórze film, który zapobiega nadmiernej utracie wody ze skóry i włosów, przez co stają się miękkie, gładkie i elastyczne oraz bardziej nawilżone.

Ilość towarów:
10
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel