Cetearyl Glucoside (Poliglukozyd alkoholu cetylostearylowego)

Substancja powierzchniowo czynna, dobrze rozpuszczalna w wodzie. Składnik różnego pochodzenia.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Składnik ten jest substancją pomocniczą o właściwościach myjących i emulgujących. Poprawia konsystencję kosmetyków, stabilizuje pianę, daje poślizg. Jest to substancja łagodna dla skóry, ułatwia wypłukiwanie kosmetyków ze skóry i włosów. Pozostawia warstwę okluzyjną zapobiegającą nadmiernemu odparowaniu wody. Wzmacnia cebulki włosów i wspomaga walkę z łupieżem.

Ilość towarów:
3
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel