Cetearyl Ethylhexanoate (Ester)

Składnik pochodzenia chemicznego. Jest substancją stałą, wodoodporną. Może zwiększać problemy z trądzikiem i zaskórnikami.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Substancja ta tworzy film na powierzchni skóry, który zapobiega utracie wody z jej powierzchni. Zmiękcza i uelastycznia skórę i włosy. Stosowana w kosmetykach do włosów ułatwia ich rozczesywanie oraz zapobiega ponownemu plątaniu. Składnik ten posiada również właściwości odpychające cząsteczki wody, dodawany jest więc do kosmetyków wodoodpornych. Ponadto wpływa na konsystencję preparatów. Stosowany w szminkach i pomadkach zapobiega ich kruszeniu się oraz ułatwia poślizg.

Ilość towarów:
1
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel