Ceresin (Cerezyna)

Substancja ropopochodna, rafinowany wosk ziemny o kolorze białym lub bezbarwnym, nierozpuszczalna w wodzie.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU
Składnik ten wykorzystywany jest jako lepiszcze, wiąże poszczególne składniki kosmetyku. Reguluje lepkość kosmetyku. Zmętnia bezbarwne preparaty, aby utrudnić przenikanie światła. Tworzy na powierzchni skóry film, który zapobiega nadmiernemu odparowaniu wody, co wpływa na poprawę nawilżenia, elastyczności i gładkości. W kosmetykach do pielęgnacji włosów ułatwia rozczesywanie oraz działa antystatycznie.

Ilość towarów:
1
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel