Carrageenan (Karagen)

Substancja roślinna pozyskiwana z alg morskich w złożonych procesach biotechnologicznych. Żółta żelowa substancja o neutralnym pH, rozpuszczalna w wodzie. Składnik aktywny bogaty w substancje odżywcze, mineralne i witaminy.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU

Kosmetyki z dodatkiem Carrageenan’u mają działanie silnie nawilżające, ujędrniające, poprawiające elastyczność skóry. Składnik ten ma właściwości antyoksydacyjne, koi, łagodzi i goi podrażnienia, stymuluje skórę do szybszej regeneracji. Przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej oraz redukcję cellulitu. Wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek. Rzadziej stosowany w kosmetykach do stylizacji włosów. Wpływa także na konsystencję preparatu, a także zapobiega jego wysychaniu.

Ilość towarów:
1
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel