Biosaccharide Gum-1 (Fukożel)

Fukożel, substancja pozyskiwana z soi oraz kukurydzy. Składnik uzupełniający i żelujący.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU

Substancja wpływająca na konsystencję kosmetyku. Poza tym tworzy na skórze film ochronny, ogranicza parowanie wody ze skóry, wygładza i zmiękcza ją. Wykazuje także działanie antyalergiczne oraz łagodzi podrażnienia.

Ilość towarów:
3
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel