Beeswax (Wosk pszczeli)

Substancja pochodzenia zwierzęcego wytwarzana przez pszczoły Apis Mellifica. Jest żółtą, stałą masą, w składzie której występują estry kwasów tłuszczowych, alkohole woskowe, sterole oraz karotenoidy.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU

Wosk stosowany jest głównie jako lepiszcze, czyli substancja wiążąca poszczególne składniki kosmetyku oraz reguluje jego konsystencję. Ponadto pozostawia na skórze film, który wpływa na poprawę nawilżenia i doskonale natłuszcza. Stanowi ochronę przed szkodliwym działaniem warunków atmosferycznych.

Ilość towarów:
2
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel