Ascorbyl Palmitate (Palmitynian askorbylu)

Estrowa postać kwasu askorbinowego, pochodna Witaminy C, składnik syntetyczny. Rozpuszczalny w oleju i alkoholu etylowym. Nie rozpuszcza się w wodzie. Stężenie tego składnika w kosmetyku wynosi do 8%.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU

Pochodna ta, tak jak czysta witamina C działa antyoksydacyjnie i przeciwstarzeniowo. Rozjaśnia poszarzałą cerę, likwiduje przebarwienia. Stymuluje syntezę kolagenu. Ma działanie przeciwzapalne, wspomaga gojenie drobnych podrażnień oraz zmian potrądzikowych. Wspiera regenerację skóry po opalaniu. Zmniejsza rumień oraz wspomaga ochronę przeciw szkodliwym promieniowaniom słonecznym. W tej postaci dociera w głębsze warstwy skóry niż czysta witamina E.

Ilość towarów:
12
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel