Alpha-Isomethyl Ionone

Czyli nienasycony keton cykloalifatyczny z grupy terpenów. Jest to składnik syntetyczny. Uwzględniany w składzie INCI, jeżeli jego stężenie przekracza 0,001% dla kosmetyku niespłukiwanego lub 0,01 w produkcie spłukiwanym.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU

Jest to substancja zapachowa. Składnik syntetyczny, który znajduje się na liście składników uczulających. Może wywołać podrażnienia skórne. Kobiety ciężarne powinny szczególnie uważać na jego obecność w kosmetykach.

Ilość towarów:
6
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel