Acrylates/ Acrylamide Copolymer

Anionowy kopolimer kwasu akrylowego. Substancja syntetyczna, rozpuszczalna w wodzie. Stosowana głównie w produkcji kosmetyków do włosów.

 

FUNKCJA W KOSMETYKU

Stosowany przede wszystkim w kosmetykach do włosów. Pozostawia na nich film, co kondycjonuje je, zapobiega puszeniu się i elektryzowaniu. Jest także substancją utrwalającą w produktach do stylizacji fryzur. Nadaje włosom połysku i miękkości. W kremach i innych kosmetykach może być stosowany w niewielkim stężeniu. Wiąże składniki kosmetyków, zapobiega ich rozwarstwianiu, zwiększa przyczepność kosmetyku na skórze i przedłuża jego trwałość.

Ilość towarów:
1
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel